Úspešná sezóna bratislavských Tricksters v Českej lige

V nedeľu sa super finálovým zápasom skončila sezóna Českej field lakrosovej ligy v ktorej pôsobil aj náš Slovenský zástupca Tricksters Bratislava. Vo finále zvíťazil možno až pre niekoho prekvapujúco úradujúci šampión Radotín nad odvekým rivalom Jižním Mestom. Reportáž z finálového zápasu NFLL.

Všetko však mohlo byť inak.

Do zápasov českej ligy vstúpili naši chlapci prekvapujúco hladkou výhrou, keď na domácej pôde triumfovali nad viedenskými panovníkmi 12:3. Následne cestovali Tricksteri do Brna kde ich čakali Pražskí Wolves a silný súper Jižňák. Proti B tímu Radotina naši nemali žiadne problémy a zvíťazili 22:5. Jižní Mesto však už bol súper z iného cesta a aj napriek veľkej snahe sa našim chlapcom nepodarilo súpera viac potrápiť a prehrali 17:10.

Nasledovalo domáce kolo v ktorom našich čakali súperi ako Radotín a opäť Wolves. V zápase proti Radotínu sa naši skutočne snažili, no napriek veľkej snahe prehrali tesne 7:9 a to akoby chlapcov zlomilo. Aj napriek výhre nad Wolves 15:7 bolo vidieť sklamanie z prehry z Radotínom.

Výjazd do Prahy mal byť snahou a pokusom o porazenie Radotínu, napokon z toho bola vysoká prehra 23:7, pričom zápas hralo veľa nováčikov a tiež hráčov so zraneniami. Napriek tejto prehre sa tím viac zomkol a aj napriek nízkemu počtu hráčov dokázal hrať zaujímavý lakros. Zápas deň pred tým však zjavne zanechal viac zlého ako dobrého. Brno naši síce porazili 17:1, no v nedeľu na nich čakal súper, ktorý si výhrou mohol pripísať postupový machball.

Viedeňský trip na ktorom našim už v podstate o nič nešlo, iba o čo najlepšie umiestnenie zvládli naši chlapci s rozumom. V sobotu síce podľahli Jižnímu Mestu 22:5, nedeľu však porazilo Brno 22:2.

V poslednom kole cestovali naši chlapci opäť do Viedne, kde nastúpili proti domácemu výberu, ktorý týždeň pred tým odohral v skutku kvalitný zápas proti českému více majstrovi a podľahol mu iba tesne. Tento zápas bol zároveň zápasom sezóny, keďže sa hralo o konečné tretie miesto. Tricksteri si vďaka výbornému vstupu vybudovali sľubný 3 gólový náskok, ktorý si držali až do konca zápasu a zaslúžene tak skončili na tretej priečke. Mali však aj na viac, na keby sa však nehrá a tak nám musí stačiť iba bronzová medaila.

Dobre sa však pozerá na individuálne štatistiky našich chlapcov. V bránke excelovali obaja naši brankári Michal Chylik je dokonca podľa štatistík brankárom s úspešnosťou 75%, Stanislav Mráz však ochytal viac zápasov aj proti súperom z top 2 a napriek tomu má úspešnosť zásahov 60%.

Dobre sa tiež pozerá na tabuľku produktivity v ktorej sa nestratili ani naši hráči. V TOP 10 najproduktív­nekších hráčov má lakrosový klub Tricksters hneď trojicu hráčov. Stanislav Purgat na 10 mieste so ziskom 26 bodov za 21 gólov a 5 asistencií. 6. miesto patrí Tomášovi Lichtnerovi za 26 gólov a 8 asistencií. Ten v tabuľke strelcov skončil na 4. mieste. Najproduktívnejším hráčom celej súťaže bol však opäť hráč Tricksters Martin Kramár, ktorý nazbieral spolu 56 bodov za 31 gólov a 25 asistencií.

Trošku horšie sa však pozerá na štatistiku trestov, v ktorej tiež „kraľovali“ naši hráči. Celý tím nazbieral až 55.5 trestných minút, pričom v TOP 5 najvylučova­nejších hráčov má náš tím až 4 hráčov. To je určite vec na ktorej v budúcej sezóne budeme musieť popracovať. Na jednej strane je to zahanbujúce, na druhej strane táto štatistika vychádza z príliš veľkého chcenia a často tieto tresty neboli udelené spravodlivo. Na to sa však nedá vyhovárať a jednoznačne treba povedať, že tento problém budeme musieť vyriešiť, pokiaľ chceme v budúcnosti pomýšľať na finálové priečky.

Sezóna je za nami a pred nami veľké nové výzvy. Tešíme sa na ne a zároveň ďakujeme za priazeň fanúšikov ktorú sme cítili aj v sezóne 2016.