Tricksters Bratislava víťazmi Austria Lacrosse Open 2019

Lakrosový klub Tricksters Bratislava, zvíťazil na medzinárodnom turnaji vo Viedni, Austrian Lacrosse Open, ktorý sa konal počas víkendu 25 – 26. Mája 2019. Po tretí krát v histórii tak zdvihli nad hlavy víťaznú trofej.

Tento ročník bol trošku chudobnejší na tímy, keď sa ho zúčastnili iba štyri. O to viac však boli tímy kvalitné a posilnené o mnohých hráčov, ktorí by za normálnych okolností, hrali za iné kluby. Tricksteri sa postupne stretli s domácimi Monarchami s ktorými aj napriek dobrému výkonu prehrali v prvom západe 8:5. V druhom zápase sa zase naši chlapci predstavili proti starej garde Monarchs a Rakúskeho národné tímu. Tento kvalitný tím, sa nám podarilo poraziť 12:5, čo znamenalo, že postup do finále turnaja máme vo svojej moci. Stačilo poraziť ďalší rakúsky klub Graz za ktorý hrali Maďari, Slovinci, ale dokonca aj nemecké posily, ktoré pendlovali, medzi jednotlivými tímami. Tretí zápas na turnaji sme zvládli celkom jednoznačne, keď sa do hry dostali predovšetkým naši mladší hráči a víťazstvom 10:1 sme spečatili svoju účasť vo finále, kde sme sa opäť stretli s domácim klubom Monarchs.

Finále sme začali veľmi dobre, naši chlapci viedli už 5:1 no potom prišli chvíle domácich ktorí dokázali vyrovnať a dokonca otočiť zápas vo svoj prospech na 7:8. Našich chlapcov však tento vývoj nezlomil, naopak, opäť vzali zápas do vlastných rúk a otočili skóre na 10:8. V závere sa súperovi ešte podarilo znížiť no bodku za kvalitným a zaujímavým zápasom dal Severský ktorý uzavrel skóre na 11:9 pre našich chlapcov. Boris Severský bol tiež napokon vyhlásený za MVP celého turnaja a Tricksters Bratislava tak po 8 rokoch opäť zvíťazili na tomto turnaji.

Zdroj: Tricksters.sk