Prvé kolo SLL Tour bolo napínavé do poslednej minúty

Včera 18. Mája sa vo Zvolene odštartovalo prvé kolo Slovak Lacrosse Leauge Tour. V ňom sa domáci Punishers stretli proti Skalickým Chiefs.

Domáci nabehli do zápasu s vysokým tempom aj vďaka Englišovi a jeho 3 gólom. Zvolen v prvej štvrtine kontroloval hru a Skalicu do veľkých šancí nepustil. Preto po prvej štvrtine bol stav 5:1 v prospech Zvolena.

V druhej štvrtine sa Skalica viacej rozohrala a hrala oveľa vyrovnanejšiu partiu. V nej padlo dokopy 7 gólov v podobnom pomere pre obe mužstvá. Vďaka svojej húževnatosti sa Skalica pomaly dotiahla na 8:5 do polovice zápasu.

Tretiu štvrtinu síce otvoril gólovo znova Engliš pre Zvolen, ale následne bola táto štvrtine v réžií hosťov zo Skalice. Trojica hráčov Černák, Havlík a Machu sa rozbehla a dala 5 gólov po sebe. Vďaka ním sa hostia dostali prvý krát počas zápasu do tesného vedenia 9:10.

V poslednej štvrtine sa hralo vo vysokom nasadení od prvého písknutia. Zvolen sa po dvoch góloch Engliša dostal opäť do vedenia. O tri minúty sa ale do brejku dostal obranca Kulhánek zo Skalice a vďaka svojej strele vyrovnal. Oba kluby sa snažili dostať sa do útočného pásma a držať sa v ňom čo najviac, ale úspešnejšia bola nakoniec Skalica a jej Černák ktorý dal 2 minúty pred koncom gól a Skalica znova viedla. Zvolen sa snažil do poslednej sekundy a mal aj niekoľko naozaj pekných šancí, ale bohužiaľ sa im nepodarilo vyrovnať. Na konci zápasu svietil na tabuly stav 11:12 v prospech Skalica Chiefs.